Środa:
- Zupa barszcz ukraiński ( seler, mleko) 300g
- Kotlet devolaile z serem (gluten, jajka) 120g
- Ziemniaki z koperkiem 260g
- Bukiet królewski na parze 120g
- Pieczywo
- Baton
- Woda z cytryną i miętą 200ml
Czwartek:
- Zupa szczawiowa z jajkiem (seler, jajka, mleko) 300g
- Makaron z truskawkami (gluten, jajka) 300g
- Sos śmietanowo-waniliowy (mleko) 50g
- Gruszka
- Kompot 200ml
Piątek:
- Zupa owocowa z makaronem (gluten) 300g
- Łosoś z masłem czosnkowym (gluten, mleko) 100g
- Ziemniaki z koperkiem 260g
- Surówka z kapusty kiszonej 120g
- Jabłko
- Woda z cytryną i miętą 200ml
Z uwagi na dostępność oraz sezonowość niektórych produktów menu może nieznacznie ulec zmianie.
Wszystkie składniki potraw dostępne w skoroszytach na tablicy informacyjnej