Poniedziałek:

  • Zupa pomidorowa z ryżem zabielana ( seler, mleko)  350g
  • Strogonow z papryką  (gluten)  150g
  • Makaron z pszenicy durum z pieczarkami (gluten)   220g
  • Ogórek konserwowy
  • Gruszka
  • Kompot 200ml

Wtorek:

  • Zupa krem z kalafiora na mleku kokosowym z nasionami dyni i grzankami ( seler, mleko) 350g
  • Kotlet z piersi kurczaka panierowany z serem żółtym   (gluten, jajka, mleko)  110g
  • Ziemniaki z koperkiem   260g
  • Mizeria (mleko) 100g
  • Jabłko
  • Kompot 200ml

Środa:

  • Zupa żurek na wędzonce z białą kiełbasą    (seler, mleko)    350g
  • Spaghetti po bolońsku (gluten, jajka, mleko)
  • Actimel (mleko)
  • Kompot 200ml

Czwartek:

  • Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, gluten)       350g
  • Udko pieczone 180g
  • Ziemniaki z koperkiem 260g
  • Surówka z marchewki i ananasa z wiórkami kokosowymi (mleko) 120g
  • Baton
  • Kompot 200ml

Piątek:

  • Zupa owocowa z kluskami  (jajka, gluten)  350g
  • Dorsz atlantycki (gluten)  100g
  • Ryż z warzywami 240g
  • Surówka z białej kapusty z kukurydzą i papryką 120g
  • Banan
  • Kompot 200ml

 

Z uwagi na dostępność  oraz sezonowość niektórych produktów menu może nieznacznie ulec zmianie.

Wszystkie składniki potraw dostępne w skoroszytach na tablicy informacyjnej

FOLDER ZSSiO

JESTEŚMY NA FB
Archiwa