Poniedziałek :

  • Zupa ziemniaczana z lanymi kluseczkami  (seler, jajka, gluten)  350g
  • Kurczak w sosie słodko kwaśnym 150g
  • Ryż  230g
  • Mus owocowy
  • Woda z cytryną i miętą 200ml

Wtorek:

  • Zupa krem z brokułów z grzankami ( seler, gluten, mleko) 350g
  • Kotlet schabowy ( gluten, jajka)  100g
  • Ziemniaki z koperkiem  260g
  • Marchew z groszkiem zasmażana 120g
  • Banan
  • Kompot 200ml

Środa:

  • Zupa kalafiorowa  ( seler, mleko)       350g
  • Klopsiki w sosie pieczeniowym (gluten, jajka)  150g
  • Kasza bulgur z warzywami   250g
  • Ogórek konserwowy
  • Pieczywo
  • Baton
  • Woda z cytryną i miętą 200ml

Czwartek:

  • Zupa rosół z makaronem  (gluten, seler)  350g
  • Kotlet siekany z kurczaka z papryką i pieczarką  (gluten, mleko, jajka)  120g
  • Ziemniaki z koperkiem 260g
  • Surówka z białej kapusty 120g
  • Jabłko
  • Kompot 200ml

Piątek:

  • Zupa barszcz biały z jajkiem (jajka, seler)  350g
  • Naleśniki z twarogiem  (gluten, mleko)  250g
  • Sos waniliowy 50g
  • Śliwka
  • Woda z cytryną i miętą 200ml

 

Z uwagi na dostępność  oraz sezonowość niektórych produktów menu może nieznacznie ulec zmianie.

Wszystkie składniki potraw dostępne w skoroszytach na tablicy informacyjnej

FOLDER ZSSiO

JESTEŚMY NA FB

Archiwa