Poniedziałek :

  • Zupa grzybowa z makaronem  (seler, mleko, gluten)  350g
  • Bitki wieprzowe w sosie własnym (gluten)  150g
  • Kasza gryczana  220g
  • Surówka z czerwonej kapusty 120g
  • Banan
  • Woda z cytryną i miodem 200ml

Wtorek:

  • Zupa pomidorowa z ryżem ( seler, mleko) 350g
  • Kotlet devolaile z masełkiem i natką pietruszki (gluten, mleko, jajka)  110g
  • Ziemniaki z koperkiem  260g
  • Fasolka szparagowa na parze 120g
  • Batonik
  • Pieczywo
  • Kompot 200ml

Środa:

  • Zupa grochówka na wędzonce  ( seler)       350g
  • Spaghetti po bolońsku  (gluten, jajka)  350g
  • Mus owocowy szt.
  • Woda z cytryną i miodem 200ml

Czwartek:

  • Zupa krem z dyni z nasionami i z grzankami   (mleko, seler, gluten)  350g
  • Stek wołowy z cebulką (jajka, gluten)  120g
  • Ziemniaki z koperkiem 260g
  • Surówka z pora z marchewką (mleko, jajka) 120g
  • Jabłko
  • Kompot 200ml

Piątek:

  • Zupa krupnik z natką pietruszki (gluten)  350g
  • Halibut smażony    (gluten)  100g
  • Ziemniaki z koperkiem 260g
  • Bukiet królewski na parze  120g
  • Gruszka
  • Woda z cytryną i miodem 200ml

 

Z uwagi na dostępność  oraz sezonowość niektórych produktów menu może nieznacznie ulec zmianie.      Wszystkie składniki potraw dostępne w skoroszytach na tablicy informacyjnej

FOLDER ZSSiO

JESTEŚMY NA FB

Archiwa