Poniedziałek:

  • Zupa kapuśniak ( seler)  350g
  • Indyk w sosie brzoskwiniowo-porowym (gluten, mleko) 150g
  • Ryż z zielonym groszkiem 220g
  • Marchew mini na parze z masełkiem (mleko) 120g
  • Pieczywo (gluten)
  • Jabłko
  • Kompot 200ml

Wtorek:

  • Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami ( seler, mleko, jajka, gluten) 350g
  • Kotlet wieprzowy mielony  (gluten, jajka)  100g
  • Ziemniaki 260g
  • Surówka z buraczków 120g
  • Banan
  • Kompot 200ml

Środa:

  • Rosół z makaronem i natką pietruszki    (seler, gluten)    350g
  • De volaille z serem  (gluten, mleko, jajka)   100g
  • Ziemniaki z koperkiem 260g
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 120g
  • Baton
  • Kompot 200ml

Czwartek:

  • Zupa barszcz ukraiński zabielany (seler, mleko)       350g
  • Pieczeń z karkówki w sosie własnym  (gluten)   100g/50g
  • Kasza bulgur z warzywami (gluten) 220g
  • Surówka z ogórków kiszonych z cebulką 120g
  • Pieczywo (gluten)
  • Gruszka
  • Kompot 200ml

Piątek:

  • Zupa pomidorowa z makaronem  (mleko, seler)  350g
  • Dorsz smażony (gluten)  100g
  • Ziemniaki z koperkiem 260g
  • Kalafior gotowany z bułką tartą (gluten, mleko) 120g
  • Kompot 200ml

 

Z uwagi na dostępność  oraz sezonowość niektórych produktów menu może nieznacznie ulec zmianie.

Wszystkie składniki potraw dostępne w skoroszytach na tablicy informacyjnej

FOLDER ZSSiO

JESTEŚMY NA FB

Archiwa